Wednesday, June 14, 2006

sub acelasi soare!

"Cand am vazut cum sangele a-nceput sa-i tasneasca dintre ochi,am inceput sa rad ca un maniac" sunt cateva dintre versurile unui cantec care a facut inconjurul lumii prin intermediul internet-ului si al presei,cantec pe care un soldat american(da,da stiti foarte bine-acela pe care-l regasim in filmele de duzina americane si care apara pe cel"mai maret dintre popoare") detasat in Irak il fredona cu mult patos in timp ce colegii lui se distrau ca si cum ar fi invins la bassebal.E revoltator,ca in acest secol anumite fiinte au pretentia de a fi numiti oameni. "Violenta genenereaza violenta",daca asta este idealul spre care ne indreptam....ma indoiesc ca apocalipsa este asa departe!si cand spun ca apocalipsa nu e asa departe nu este doar un fel de a spune, intrucat eventualitatea un al 3-lea razboi mondial-cu sau fara temei religios- in acest context nu este ceva de domeniul stiintifico-fantasticului.
Recunosc ca am exagerat un pic,dar este un semnal de alarma...va invit sa va spuneti parerea cu privire la acest aspect.

5 comments:

simiuk said...

poate sunt off topic, dar cuvintele acestui cantec imi amintesc de scene din jocurile de calculator, extrem de violente, provocarea pustanilor de azi...ceva gen counter strike parca. Violenta porneste de la noi, o alimentam prin falsa educatie, face parte din instruirea noastra cotidiana, o amplificam, devine o modalitate de "comunicare" la nivel planetar.

Anonymous said...

explicatia lor este ca sunt permanent sub o mare presiune psihica si ca in conditiile astea nu mai actionezi rational sau chiar propriul sistem de valori degenereaza( explicate data de un locotenent american)...eu inteleg ca e stress, balanta viata/moarte foarte instabila si ca multe lucruri nu mai conteaza , dar viata unui om conteaza intotdeauna...si mai e o regula nescrisa : nu-ti bate joc de cel mai slab ca tine !!!

Lulu said...

oricat de mult stres ar fi, un om normal si cinstit si bun NU se apuca sa omoare sadic in stanga si dreapta. asa ca stresul nu e o conditie suficienta ca sa declanseze asemenea atrocitati

Lulu said...

oricat de mult stres ar fi, un om normal si cinstit si bun NU se apuca sa omoare sadic in stanga si dreapta. asa ca stresul nu e o conditie suficienta ca sa declanseze asemenea atrocitati

Anonymous said...

Da, ombun, nimic nu are legatura cu firescul in acest gen de comportament. E bun semnalul tau de alarma.
"Masinile de ucis" insa, isi vad de ale lor :(